Finnfejsets kamp mot en godare jul har börjat...

Jag är trött,så trött..efter att ha sovit till tio nånting plus en siesta så borde man inte kunna vara trött fortfarande! Men tydligen går det.. Förut idag så var jag i mataffärn, och han i kassan försökte sälja lotter från rädda barnen eller nåt i den stilen. Det är så kul att det förutsätts att alla ska bli så godhjärtade och lyckliga så fort det börjar bli jul ute...

Iaf så satt det lilla extraarbetande 16-åriga finnfejset där och hyllade skraplotter som om det inte fanns nåt annat i hela världen. Och jag kunde inte låta bli att fråga honom om han möjligtvis inte kunde skrapa en och se om det var nitlott eller vinst innan jag köpte en av han..Självklart med löftet att lägga massa pengar i den där lilla bössan vid kassan om jag nu skulle vinna nåt också. Han gick tyvärr inte med på min idé. men jag lovade att köpa en om några veckor när det är ännu närmre till jul och jag förhoppningsvis har blivit mer godhjärtad av mig än idag. Tanken fanns liksom där,men det gick inte riktigt hela vägen idag...
Sanningen är att jag hade inga mer kontanter på mig för att köpa nån lott sen när jag väl tänkte på det, men helt ärligt så hade jag nog inte köpt nån iaf..ondskefullt men sant  =)

Nu har jag faktiskt hållt mig vaken i flera minuter extra här,så nu borde jag förtjäna att gå och lägga mig. Ska faktiskt va pluggis imorrn, så jag slipper skriva på tentan i helgen o göra lite kul istället! duktigt duktigt...


SOOOOV GOTT!!!!!


äsch då, den här gamla trasan...

Jag drömde mardrömmar inatt,inte ok! Sen är jag beroende av mandariner, det är inte lika farligt som mardrömmar..ack så gott,mandariner till frukost är bra skit!! Nu pratar dom om kackerlackor på radion och jag ska åka till skolan om 23 minuter.bläääää!!

Nu får de räcka,sparsam med orden på morgonen här..

Min blomma ser lite halvt döende ut förresten, vattna vore nåt tror jag.
hej dåååååååå!

aftonbladet...

Jag var ute på promenad i morse när jag vakna, och överallt var det aftonbladets löpsedlar med typ "testa om din chef är psykopat" eller nåt sånt..Spännandeee!! Finns det verkligen inget mer nödvändigt att skriva än det?
Det är ju sorgligt om det bästa dom hade att komma med var 20 frågor om chefens beteende som ska få en att typ ahaaa hon var psykopat,det förklarar ju en hel del, o sen ska alla sitta och prata om chefen i fikarummet resten av dagen..

Kan dom inte bara använda dom där löpsedlarna till att skriva nåt vettigare?

Mina chefer, iaf på ena jobbet är inga psykopater. Däremot så är dom ett gäng förvirrade klimakterietanter med väldigt skilda åsikter om saker och ting. Och det behöver man iaf inga frågeformulär från en kvällstidning för att kunna lista ut!


Lite bitterfitta får man faktiskt vara när det är måndag...


hejhejhejhejhej

Jag har fått en liten vana att lyssna på radio på morgonen. Det är sådär lagom uppmärksamhetskrävande och det gör inget om man inte lyssnar på exakt allt dom säger..hälften är ju skitsnack och utfyllnad endå..
Denna fina morgon är det iaf p3 som gäller, och han den där från finland har precis pratat om janssons frestelse. Det finns tydligen färdiglagat på konsum enligt radiomanen. Mycket intressant....

Aja trots den låga nivån av underhållningsvärde på dagens sändning så ska jag ju inte undanhålla att det gjorde mig grymt sugen på juligheter. Jag vill göra pepparkakshus! Och lussebullar!!
Nån som är på att hjälpa mig så de inte blir katastrof i köket??


Ska jobba på mongisdiskot idag..kramkalas och dansband hela dagen tralalaaa!




stryker härmed datatekniker från framtida-yrken-jag-vill-ha-listan

I morse när jag vakna så var jag på sånt där äkta skönishumör..lagom trött,lagom varmt under täcket,lagom bra dagsform så långt och ingen skola eller jobb att skynda till. Enda planen för dagen har varit att plugga lite.slappt!
Men mitt skönishumör blev inte riktigt lika skönt längre när jag ville somna om, alternativt käka frulle till nåt nyhetsmorgonskör och tvn inte funka längre, där gick vi lite minus. Sen skulle jag kolla min mail och lite skit innan jag börja vakna på riktigt. då funka inte internet heller..Sen är det så att min dator är fucked up vad gäller att spela upp ljud också,så musik funkar inte riktigt på den. Och min cd-spelare är inte min bästa vän just nu och vill bara ha fungerande radio..inte ok.

Med den från början så braiga morgonens små motgångar i bagaget begav jag mig således till biblioteket för att studera. Till min belåtenhet så gick detta faktiskt över förväntan och glad i hågen styrdes kosan efter lite ärenden och skit  tillbaka till hemmet.
Och där,mitt på hallmattan. En avi,till mig!spännande!!!!
Det var ett nytt modem av nån anledning, jag har inte beställt nåt, men antagligen ska jag väl ha ett då..

Eftersom att jag allt som oftast tycker att jag är störst bäst och vackrast så hade jag även nån vag förhoppning om att jag skulle klara av att koppla ihop allting till något fungerande som resultat. Så uppbackad av P3s fantastiska musikutbud började min karriär som nån form av datatekniker..
Totalt misslyckande!

vet inte hur många konstiga inställningar jag lyckades ändra på innan jag svalde min stolthet och kallade på hjälp hos kundservice..En kvart av telefonkö senare så har jag blivit utskrattad av nån micke på tele2 för mitt dramatiska erkännande av min okunnighet! När den biten var avklarad och vi tillammans hade listat ut var jag bor så fick jag det fina meddelandet att dom håller på att arbeta med nånting i precis ditt område idag så det är inte så kontigt att du inte får nånting att fungera,men ha en trevlig kväll och försök igen imorgon! Dööööö!!!
Kunde du inte sagt det innan jag förklarade mig som en tekniknörds värsta mardröm kanske??!

Aja nu har jag iaf kopplat in en annan cd-spelare och sjungit mer än högt för mina grannar så dom borde hata mig vid det här laget, lyckligt!!! och nu funkar tydligen allt igen på nåt kontigt sätt..fråga mig inte hur,men jag verkar tydligen ha lyckats!

Min dag har alltså gått från grymt slapp,till lite mindre bra,till bra,till vafan är jag helt dum i huvet,till tralalaaa michael jackson är tyngaste, till nåt sånt där nöjsamt dricka-te-på-kvällen-humör.
jag är nööööjd!


framförallt lättroad...

För dagen är tjuvlyssnat min bästis, och jaaa,min nivå är lagom låg idag!

Tåget har lämnat stationen men efter en stund bromsar det in och en knastrig röst hörs ur högtalaren.
Högtalarröst: Vi får ursäkta för att vi har stannat. Men det är en dvärg som har hängt sig på spåret.
Flera av passagerarna tittar förvånat på varandra. Efter en stund knastrar det till i högtalarna igen.
Högtalarröst: Nu menade jag inte en sån dvärg, utan vi kallar ju våra ljussignaler för dvärgar!

En tant ~ 60 går på den nyanlända bussen. Bakom henne närmar sig sakta men säkert en skolklass med nioåringar.
Tanten (till busschauffören, desperat): Snälla busschaufför, stäng dörren efter mig!!!

En mamma med ett litet barn ~3 upptar utrymmet närmast dörrarna. Inom nåbart avstånd sitter en mörk, krullhårig man ~30 med huvudet bortvänt från mamman och barnet. Barnet tar mod till sig och klappar mannen på huvudet.
Barnet (glatt): Vovve!
En munter stämning infinner sig i vagnen, och inte ens den krullhåriga mannen kan hålla sig för skratt.


Finska maffian invarderar...

Det är två finska tanter i min port. Inget fel med finska tanter, men dessa står precis utanför min dörr låter de som, och har gjort de dom närmsta timmarna också..Man kan vakna till många ljuvare stämmor än de som kommer ur dessa damers munnar. Jag har inte kunnat sova inatt och så vaknar man av finska tanter när man väl lyckats sova några timmar,myyysigt!
Först lät de som dom städade i porten bara, men sen började dom lalla runt i förrådet där utanför också och typ slipade på nåt. Och den enas telefon ringer hela tiden, och då pratar hon ännu högre!


Mina morföräldrar är förresten finnar, dom pratar också sådär ibland. Fast min mormor gör de bara när hon är upprörd, annars försöker hon dölja att hon är finsk så gott hon kan. Och min morfar kör nån blandning av nån finsk brytning med lite skånska och nåt annat oidentifierat, plus alla engelska ord han vill briljera med att han kan som han slänger in lite där han tycker att det borde passa.


Jag mobbade förresten Fia ovanligt mycket igårkväll, de va inte så snällt. Hon såg helt ängslig ut, men jag hade rätt kul åt de hahaha. Kan du nånsin förlåta mig?!!

Jag ska kanske ut med min klass ikväll, så länge inte halva folket bangar..roooooligt!

lista nr 274...

Höger- eller vänsterhänt: Vänster
Humör just nu: Jag har ont i magen, annars är de fint som snus
Favoritgodis: Choklad
Är det nåt du absolut inte äter: Sånt med läskiga namn, typ kroppkaka..vem vill äta nåt som heter så?annars provar jag allt innan jag tackar nej!
Kläder just nu: leggings, bamsestor t-shirt och sockor.
Musik just nu: the perishers - pills
Vad sa du senast: hej då
Favorit-hangout: lite varsomhellst så länge jag har schysst sällskap. men hemma i sängen eller i badkaret,bada är sjukt underskattat!
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: 70-talet
Fisk eller badkruka: baaaadaaa!!!
Saft eller alkohol: hallonsaft =)
Hur många kuddar sover du med: 5, eller 7 om man räknar dom där små också
Favoritväder: Sol och sådär som det är i början på sommaren..eller varma sen-sommarkvällar är också grymma!
Om du var fast på en öde ö, 5 saker att ta med: Sällskap, verktyg, nån kommunikationspryl, kortlek och solkräm för att vara lite duktig också!
Spelar du nåt instrument: jag är en jävel på triangel!
Morgon- eller nattmänniska: är rätt så bra på båda två faktiskt, bara jag vill så =)
Sparare eller slösare: periodare, oftast sparare
Vem är viktigast för dig: mina nära o kära
Bästa film:  det finns en film,jag är typ 2 år och står i en vattenpöl och sjunger blinka lilla stjärna. borde få en oscar för den insatsen! annars har jag många favoriter..
Tror på liv på andra planeter: jo ra,nånstans
Kommer du ihåg din första kärlek: ja
Älskar du henne/honom fortfarande: nej
Har du några homosexuella vänner:  ja
Tror du på mirakel: njaa..det är ett mirakel!!! bra att säga om grejer iaf, låter så mycket ballare då!
Tror du det är möjligt att vara trogen för alltid? jo
Ser du dig själv som tolerant mot andra: jo ra
Har du en besatthet? "jag måste komma över gatan innan de blir rött,jag måste komma över gatan innan det blir rött!" vetefan, mer små varierande tvångstankar ibland tror jag=)

mardrömmar o annat bajs

Skrev en väldans massa ord nyss, så råkade jag radera allt som vanligt!


Jag har haft mardrömmar senaste nätterna..sjukt jobbigt! Skulle behöva lite kramar och de-är-inget-farligt-klappar så jag vågar gå och lägga mig tror jag..

Pratade med papi i telefonen idag och sa grattis och förlåt för att jag knasade igår. Jag är liksom inte så bra på  de där med vad man ska göra med argheten, mycket bättre på de där med glada känslor tror jag. blir liksom lite fel =)
får väl gå på nån bakvänd anger management och lära mig att va arg på riktigt eller nåt...
Har nån nåt förslag på riktigt argframkallande sysslor kanske??


Sen va de massa mer jag skrev först, men de va säkert barnförbjudet eller så iaf så de får bara speciellt utvalda veta om en annan gång =)

Nu ska jag gå o lägga mig och fightas mot alla läskigheter som kanske dyker upp!

De är fruktanvärt kallt här idag förresten, Snowjoggers och bävernylonoverall here i come!!

Sov så gott o lev väl människor!


inte dagens outfit

De finns en väldans massa tjejer som bloggar om vad dom har på sig för nåt varje dag, går oftast under rubriken dagens outfit..mycket intressant för den som bryr sig om sånt. Allltså för dom som verkligen bryr sig om vad Carro fjorton år i Målilla har på sig för dagen, och framför allt om vad just hon tycker om de senaste modetrenderna. För Carros åsikter väger verkligen tungt i vad som blir nästa it-grej osv.. Verkligen.

Nu verkar jag som värsta hataren här. Och jaa,det är jag utan tvekan också =) Men jag ska erkänna att jag med glädje tittade på det youtube-klipp som nån hade lagt upp i sin blogg med hennes alldeles egna lilla modevisning från ett sovrum nånstans nära dig... Vadå ta det ett steg längre haha och sen att hon halvt slog ner sin taklampa som hon så fint upplyste mig om bara var nån billig skit sådär i farten också gjorde det hela ännu mer sevärt =)


Nu ska jag inte va ond mer, de är ju kul att flickan har ett intresse iaf..

Puss



Fixar-Bertil

Jag flyttade igår!!! Lekte starkaste Hulken och bar en massa grejer helt själv hela morgonen innan mina kära flytthjälpsnissar behagade dyka upp..sjuuuka biceps hahaha,neee men endå, duktigt duktigt!
En annan sak som jag har vart jätteduktig med igår är bowling. Inte sådär äkta i en hall med fula skor och på fullt allvar, de är jag alldeles för ball för nämnligen.... Jag har bowlat på pezhmans wii! Asbra spel!!!
Sen att jag inte var så bra på nåt av dom andra spelen behöver man inte prata så högt om. Man ska ju tänka positivt eller hur brukar dom säga?

Men nu skulle vi faktikt inte snacka bowling här,utan mitt nya hem va de som stod på schemat idag. Jag har var fixar-bertil hela dagen och gjort de tjusigt här. Måste bara sätta upp lite skit på väggarna och så så ska de snart va hemtrevligt på riktigt här =)
Sen fick jag min dator att funka idag också, så antagligen har jag gett bort en trasig bredbands-greja till dom jag bytte med...men de är deras problem nu!
Jag har iaf bajsat på min nya toalett idag,schöööönt!! Och badat också faktiskt, men det är ju inte riktigt samma förstagången-hype på att bada som på att bajsa när jag tänker på de..nu när jag tänker på de lite mer kom jag på att pezh har redan bajsat på denna toan innan mig, faaaan!! haha
Aja, man kan ju inte va först med allt här i världen.


Nu blev det visst mest prat om mina toalettvanor här istället, det var ju inte riktigt meningen.. Det var en kille som bajsade bredvid busshållsplatsen igår förresten! Nu när vi endå är inne på ett äckligt spår..Det var tillomed lite för mycket för mig, men fan va jag garva där på bussen!